följ oss

Om ByggFrank

ByggFrank startades 2013 och har som ambition att hjälpa privatpersoner med bygg- och renoveringsprojekt i hemmet på ett unikt sätt. Vi hjälper dig både att hitta och att kontraktera rätt hantverkare för dina projekt och vi ser till att projekten går i mål som förväntat. Vår affärsidé är att som en oberoende part matcha ihop rätt uppdrag med rätt entreprenör för att på så sätt skapa framgångsrika bygg & renoveringsprojekt. ByggFrank är också avtalspart genom hela processen och jobbar för att leveransen ska bli framgångsrik för båda parter. Vi kan idag erbjuda mer än 500 av de bästa hantverkarna och entreprenörerna över hela Sverige.

Ledning

Joakim Hilj  – Grundare och VD

Tidigare   eWork, Mobispine, Senterprise

Rickard Asp – Styrelseledamot

Koncenchef Nortech Tidigare  McKinsey

Alexander Tennström – Rådgivare

Grundare  Nortech

Mikael Asp – Marknadschef

Partner i Digital Dominance AB. Tidigare Nortech, IKEA, Oracle, Viasat

Så grundades ByggFrank!

ByggFrank grundades med ambitionen att hjälpa både kunder och entreprenörer till att göra affärer på ett enklare och smidigare sätt. Bakom ByggFrank står ett antal erfarna entreprenörer som har byggt upp ett flertal tjänstebolag till väldigt framgångsrika och alltid med kunden i fokus. Via ByggFrank hittar kunder de bästa hantverkarna och entreprenörerna på ett ställe men det ska också vara smidigt och enkelt att hantera bygg & renoverings projekt via ByggFrank. Genom att anlita ByggFrank som en objektiv part så säkerställer vi att du som kund får rätt folk på plats vid rätt tidpunkt. ByggFrank är en frank, ärlig byggaktör som man alltid kan lita på. ByggFrank vill uppfattas som pålitlig, engagerad och kunnig byggaktör som vill leverera kvalitet i hela byggprocessen. Våra projektledare är alla kunniga och väldigt service inriktade med enda målsättning att hjälpa kunder och entreprenörer med sina projekt. Vi är en byggaktör som är bäst på att matcha ihop kunder och deras behov med passande entreprenörer och hantverkare.

VÅRA VÄRDERINGAR

Vi som jobbar på ByggFrank samt våra anslutna hantverkare och entreprenörer präglas av vårt engagemang samt vår kommunikation. Våra ledord är Trygghet, Pålitlighet och Kompetens

Trygghet

 • Du har alltid skrivna avtal med ByggFrank
 • Projekten är nedskrivna/specade i avtalet för att undvika missförstånd mellan kund och entreprenör
 • Både ByggFrank och våra anslutna entreprenörer har alltid försäkringar för det fall något oförutsett händer

Pålitlighet

 • Du kan lita på ByggFrank.
 • Vi utser alltid en projektledare för just ditt projekt. Den personen är din kontaktperson om du har frågor.

Kompetens

 • ByggFranks anslutna hantverkare och entreprenörer är alla mycket erfarna.
 • Efter varje avslutat uppdrag så betygsätts både entreprenören och ByggFrank av våra kunder.

Kvalitetskontroll av hantverkare

Vi har infört ett antal budord hos ByggFrank som vi jobbar för att våra anslutna entreprenörer och hantverkare ska leva efter. Alla som vi ansluter till vårt nätverk har vi fått på rekommendationer. Vi träffar alltid ansvarig för företagen samt berörda hantverkare för att intervjua dem och informera om hur ByggFrank arbetar samt få dem att köpa våra värderingar och budord.

Hantverkarnas budord hos ByggFrank

Vi har infört ett antal budord hos ByggFrank som vi jobbar för att våra anslutna entreprenörer och hantverkare ska leva efter.
 • Kom alltid i tid till kund
 • Om du inte kommer i tid, meddela alltid din uppdragsgivare och ByggFrank detta
 • Håll rent efter dig. Innan du går från din arbetsplats städar du din arbetsplats
 • Samarbeta och kommunicera alltid med kollegor och andra entreprenörer
 • Fråga alltid uppdragsgivaren om du är osäker om något

Vi på ByggFrank förväntar oss att anslutna entreprenörer ska leva efter dessa värderingar och budord.