följ oss

Att tänka på

Att renovera badrum är en omfattande och kritisk byggprocess. Mycket kan gå fel om det inte görs rätt från början. Därför behöver du göra upp en projektplan innan du börjar din renovering. Se till att skriva ner vilka tankar och idéer som ska förverkligas och hur mycket tid du tänker dig att det ska eller får ta. Exempelvis:

  • Ska du ha uppvärmt golv? Det finns både vatten- och elburna lösningar.
  • Var kommer belysning, handdukstork och andra uttag sitta?
  • Vill du ha standardiserade el-lösningar eller skräddarsydda el-lösningar?
  • Måste du byta ut gamla rör och ledningar?
Badrum inspiration
Storleken på badrummet och omfattningen på dina renoveringsåtgärder påverkar givetvis tidsåtgång och den slutgiltiga kostnaden för projektet. Vill du till exempel flytta golvbrunn och toalett kan du räkna med större kostnader.

Inspiration

Samla på dig inspiration från olika håll för att inte missa något. Köp inredningsmagasin, kolla in olika leverantörers hemsidor och prata med familj och vänner.

Budget

Vilken budget har du? Har du koll på kostnaderna slipper du få en överraskning när fakturan kommer. Läs mer om ekonomin kring ett badrumsrenoveringsprojekt här till höger, för att få en uppfattning om hur mycket projektet kan kosta.

Försäkringar och regler

Ta kontakt med ditt försäkringsbolag och berätta om dina planera att renovera badrummet. Den dagen något oförutsett händer, kanske en vattenskada, vill du att försäkringsbolaget finns bakom dig och ersätter de skador som uppstår. Mer om försäkringar kan du läsa om i menyn till höger.

Offerter och hantverkare

I vårt nätverk finns certifierade hantverkare. Vi lämnar gärna referenser på tidigare jobb och badrumsrenovering. Seriösa hantverkare är anslutna till branschorganisationerna. Lär mer om hur vi arbetar kring offerter och hantverkare för renovering av badrum här.